Διαγωνισμός Μαθηματικών – Math Contest

«Το έχεις» με τα Μαθηματικά; Απόδειξε το και σπούδασε δωρεάν!

Η άλγεβρα και οι συναρτήσεις είναι για σένα… στάση ζωής; Λειτουργείς καλύτερα μέσα από τη στατιστική, τις πιθανότητες, τα υπολογιστικά μαθηματικά και τους γρίφους;

Αν η απάντηση στα παραπάνω είναι ΝΑΙ, τότε ΠΡΕΠΕΙ να δηλώσεις ΣΗΜΕΡΑ συμμετοχή στο μεγάλο διαγωνισμό μαθηματικών που διοργανώνει η Σχολή Πληροφορικής του Mediterranean College, στο πλαίσιο του 7ου ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Διοικητικών, Τεχνολογικών, Ανθρωπιστικών & Επιστημών Υγείας.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου στην Αθήνα (Πελλήνης 8 & Πατησίων 107) & στην Θεσσαλονίκη (Εγνατίας 2-4) την Παρασκευή 31 Μαΐου 2019, μεταξύ 11:00 – 15:00.

Ποιοι συμμετέχουν:

Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν φοιτητές ή απόφοιτοι προπτυχιακών/ μεταπτυχιακών προγραμμάτων ή/και υποψήφιοι φοιτητές θετικών επιστημών (STEM), που τους ενδιαφέρουν τα μαθηματικά και η πληροφορική.

Ο σκοπός του διαγωνισμού είναι να αναδείξει φοιτητές ή αποφοίτους οι οποίοι συνδυάζουν μαθηματικό υπόβαθρο και δεξιότητες στην αντιμετώπιση υπολογιστικών προβλημάτων.

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Η χρονική διάρκεια του διαγωνισμού θα είναι 3 ώρες.

Ο διαγωνισμός θα τρέξει σε τρείς ανεξάρτητες διαδοχικές φάσεις με συγκεκριμένη θεματολογία:

Τεστ 1
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΛΓΕΒΡΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
Διάρκεια: 60 λεπτά

Τεστ 2
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
Διάρκεια: 60 λεπτά

Τεστ 3
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΓΡΙΦΟΙ
Διάρκεια: 60 λεπτά

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Η επιτροπή αξιολόγησης θα αποτελείται από τους:

Δρ. Παναγιώτη Περάκη και κο Ευάγγελο Στελλάτο, καθηγητές της Σχολής Πληροφορικής του Mediterranean College.

ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ

Ο διαγωνιζόμενος με την καλύτερη επίδοση θα βραβευθεί με μία υποτροφία* για σπουδές στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα MSc Big Data Analytics της Σχολής Πληροφορικής του Mediterranean College, το οποίο προσφέρεται σε συνεργασία με το TOP30-University of Derby.